Razstava slik Rafaela Trpina
11. 5. 2022
Ogled Livške štorije, Kolovrata, …
12. 6. 2022

Krnice – sončni greben nad Idrijco in Kanomljico

MUZEJSKO DRUŠTVO IDRIJA V A B I N A ZANIMIV OGLED KRNICE – SONČNI GREBEN NAD IDRIJCO IN KANOMLJICO v soboto, 4. 6. 2022. Zbirno mesto: parkirišče Barbare nad trgovino Spar ob 8.00 ali pri Kulturni dvorani v Idrijskih Krnicah ob 8.45.

Sprehodili se bomo po Krniški planoti, si ogledali nekaj zanimivih kamnin in pozdravili cvetoče rožice, ki jih je v začetku junija res veliko. Nič manj ne bodo mikavni razgledi, ki segajo od Snežnika, Blegoša in Porezna do visokih Bohinjsko Tolminskih gora in tudi Triglava, ki se nam nudijo s planote dvignjene nad Kanomljico in Idrijco. Svoje znanje in vedenje bodo s pohodniki delili člani Muzejskega društva Idrija. Zaključili bomo s pokušino sira na kmetiji Na Krnicah.

Zaradi prevoza do Krnic vas prosimo, da se do četrtka 2. junija prijavite Martini Peljhan, 041 379 036 ali na e-mail muzejskodrustvo.idrija@gmail.com. V primeru slabega vremena bo izlet odpadel.