Vabilo v Čadrg
8. 6. 2021
Vabljeni v Kanomljo
8. 10. 2021

Druženje pod Bevkovo streho

V petek, 8. oktobra 2021 ob 17.00 vas Muzejsko društvo Idrija in Mestni muzej Idrija vabita na druženje pod streho Bevkove domačije.

Vsako leto se Primorska, še posebej idrijski in cerkljanski del spomni velikega glasnika preprostih zavednih ljudi, rodoljuba širokih obzorij, hkrati ljudskega pripovednika ter prijatelja mladine in odraslih.

Pisatelj France Bevk nam je v svojih delih približal takratno življenje na podeželju, pa tudi dogajanje v širšem svetu. Iz njegovih del veje domačnost, v njih nam slika preprosto kmečko življenje prežeto z ljubeznijo do rodnih krajev in do domovine. Njegove knjige so dragocen vir za spoznavanje naše kulturne dediščine. V njih najdemo opise povezane s kmetijstvom, pridelavo, nakupom, prodajo, pripravo ter uživanjem vsakodnevnih in prazničnih jedi.

Ob Bevkovem recitalu, kjer bodo poleg članov Muzejskega društva sodelovali tudi dijaki Gimnazije Jurija Vege, ter prijetnem druženju ob dobrotah iz krušne peči bomo podoživeli te davno minule čase.

Ob 15.30 se dobimo na parkirišču za idrijsko avtobusno postajo. Prevoz do Bevkove domačije v Zakojci je zagotovljen, vendar so potrebne prijave.

Zbiramo jih do srede zvečer do 20.ure na telefonsko številko Tinka Gantar 041 613 087.

Prisrčno vabljeni!