Potepanje po vipavskih Mlakah
25. 5. 2018
»Šajblčki« – bogastvo pr’farske lončarske tradicije, maj 2018
11. 6. 2018

Botanično potepanje med Jesenico in Orehkom na Cerkljanskem

MUZEJSKO DRUŠTVO IDRIJA vas vabi, v soboto, 9. junija 2018 na geološko – botanično potepanje med Jesenico in Orehkom na Cerkljanskem.
Na sončni strani Kojce sta na njenih pobočjih svoje mesto našli vasi Orehek in Jesenica. Srčika poselitve je cerkev Svetega Ubalda na lepem razglednem mestu. Strmine ob potoku Jesenica se zožijo v Orehovško grapo, ki je bolj podobna široki dolini, posejani s posameznimi kmetijami. Skoznjo se vije najkrajša cestna povezava, ki se na Reki priključi glavni regionalni cesti Idrija Tolminu.
Od Mlinarja v Orehovški grapi proti Orehku in zaselku Nemci se bom sprehajali po svetu, ki je geološko precej drugače zgrajen kot idrijski. Tu se ustvarjajo drugačne terenske (morfoške) oblike, pa tudi rožice se prilagajajo drugačni kamninski podlagi. Zanimivo bo.
Na pot se bomo odpravili z lastnimi avtomobili. Odhod z zgornjega parkirišča nad centrom Spar bo 9. junija 2018 ob 8.00 uri zjutraj.
Oprema: pohodniška obutev, palice, zaščita za sonce ali dež, voda in malica v nahrbtniku.

Cena ekskurzije: prispevek za prevoz (5 EUR)

Prijavite se na telefon 051 440 667 (Anka Rudolf) ali na e-naslov društva muzejskodrustvo.idrija@gmail.com, do petka 8. junija 2018.

Vodijo: dr. Jože Čar, Rafko Terpin, Tinka Gantar in Anka Rudolf.

Vabljeni in nasvidenje!