Scopolijev spominski vrt
29. 5. 2017
Alpska flora, junij 2017
17. 7. 2017

Dovje in Mojstrana, raj pod Triglavom ter Planica

MUZEJSKO DRUŠTVO IDRIJA VAS VABI, v soboto, 10. junija 2017, Dovje in Mojstrana, raj pod Triglavom ter Planica, dolina pod Poncami.

Za devetimi gorami in prav toliko vodami ležijo Dovje, vas pravljičnih fasad. Od ene do druge nas bo s pripovedjo vodil Pravljičar Bukovnik.

Še prej pa se bomo ustavili v Okrepčevalnici na jutranji kavi in se pri kipu Jakoba Aljaža zazrli tja, »kjer vsako jutro v zarji novi naši zažare vrhovi.«

Mojstrana se postavlja z novim Trgom olimpijcem, v bližini je tudi majhen vrt, urejen za oglede.

Nato se bomo pustili voditi po Nordijskem centru Planica, spoznali vetrovnik, zasneženo tekaško progo, s sedežnico se bomo vzdignili za 202 metra visoko na vrh letalnice.

Dan bomo zaključili v urejeni gorenjski vasici Podkorenu, kjer so se s spominsko ploščo oddolžili pogumu malo znanim borcem za mejo z Italijo, ko so z bojem dosegli umik italijanskih čet do Bele Peči. V vasi je tudi plošča siru Humphryju Davyju, izumitelju, zaljubljenemu v ta konec Kranjske.

Odhod avtobusa iz Idrije ob 7.00, iz Cerknega pa ob 7.30.

Cena izleta je 36,00 €, vključena je vožnja z avtobusom (18/ osebo, računano za 20 prijav), vodenje po Dovjem (9€/osebo) in v Planici (9 €/osebo) ter zavarovanje.
Kosilo plačamo v gostišču, potrudili se bomo za okusen obrok za zmeren znesek.

Prijave bomo zbirali v torek, 6. junija 2017, med 9. in 10. uro na gradu Gewerkenegg ali na telefon 05 37 26 623.

Pojdite z nami!