Vabilo na ogled Alpske flore
1. 8. 2017
Darilo jeseni – spoznavanje jesenskih plodov
28. 8. 2017

Botanične razstave – izjemen umetniški opus akademskega slikarja Rafaela Terpina, avgust 2017

V ponedeljek 7. avgusta 2017  je akademski slikar Rafael Terpin vodil v razstaviščnih prostorih Flore Carniolice na Vodnikovi ulici po razstavi Alpska flora. Tokrat nam je avtor iz svojega slikovnega herbarija predstavil rože, ki jih srečuje na svojih poteh po visokogorju.

Razstava Alpska flora je že osma botanična razstava akademskega slikarja Rafka Terpina. Od leta 2011 so si sledile Razcvet pomladi, Ko kukavica zapoje, Poletni gorski travniki, Podobe gob, Slovenske kukavičevke, Podobe izbranih domačih lepotic, Praproti in zadnja o Alpski flori.

Rafael Terpin, akademski slikar, je izjemen ljubiteljski botanik, poznavalec najbolj redkih rastlin in njihovih nahajališč na Idrijskem in Cerkljanskem, pa tudi širše, pozna vsako stezico in vsak kotiček na Idrijskem. Doslej je v svoj slikovni herbarij naslikal preko 2500 slik rastlin. Umetniške upodobitve pomenijo izjemen doprinos za ohranjanje vedenja o naši naravni dediščini na Idrijskem in širše. Samostojno in skupaj s soavtorji  je Rafael Terpin objavil več kot 20 strokovnih in znanstvenih člankov.