Odkritje spominske plošče dr. Darinki Soban
31. 3. 2017
Severni Ciper, marec 2017
14. 4. 2017

Vabilo v Slovensko primorje; Piran in Koper

MUZEJSKO DRUŠTVO IDRIJA VAS VABI NA POMLADNO EKSKURZIJO v soboto, 22. aprila 2017, v Slovensko primorje; Piran in Koper.

V zgodnji pomladi se bomo odpravili v Slovensko Primorje, da si napolnimo pljuča s toplimi morskimi sapami. Prva postaja tega dne nam bo Piran. V tem prelepem mestu si bomo na Tartinijevem trgu v sodobnem interaktivnem muzeju ogledali školjke morij, jezer in rek. Sprehodili se bomo po mestu, na trgu popili kavico in se prepustili utripu praznika sv. Jurija s povorko, ki oživlja spomine na čase solinarstva, stoletja najpomembnejšega načina preživljanja za vse mesto.

Po Kopru, enem naših najstarejših mest, nas bo popeljal lokalni vodič. Dolgoletna vladavina Beneške republike je v obeh mestih pustila bogato arhitekturno zapuščino, ki je vredna ogleda. Spoznali bomo, da Koper niso le žerjavi njegovega pristanišča, ki jih vidimo, ko se vozimo mimo. Tu se skriva čudovito in živahno staro jedro, mnoge kulturne in zgodovinske znamenitosti, mnogo zgodb.

Obiskali bomo še Škocjanski zatok, naravni rezervat, ki se nahaja v neposredni bližini Kopra in predstavlja preostanek morja, ki je nekoč obdajalo mesto na otoku.

Po vsem tem se nam bo res prilegla topla malica v bližnjem gostišču.

Odhod avtobusa iz Cerkna ob 7.00, iz Idrije ob 7.30.
Cena izleta je 40,00 €, zajema vožnjo z avtobusom, vstopnino v Muzej školjk, vodstvo po Kopru in Škocjanskemu zatoku, toplo malico in zavarovanje.
V centre mest je možno le peš. Priporočamo primerno obutev, ne bo pa odveč tudi mala malica in pijača v nahrbtniku.
Prijave bomo zbirali v torek, 18. aprila 2017 med 9. in 10. uro v recepciji Mestnega muzeja na gradu Gewerkenegg in po telefonu 05 37 26 623.

Vabljeni na veselo in zanimivo druženje!