Na Sveto Goro, grad Kromberk in Goče, februar 2017
14. 3. 2018
Dovje in Mojstrana, raj pod Triglavom ter Planica, junij 2017
14. 3. 2018

V Piran, Koper in Škocjanski zatok, april 2017

V zgodnji pomladi smo odpravili v Slovensko Primorje, da si napolnimo pljuča s toplimi morskimi sapami. Prva postaja tega dne je bil Piran. V tem prelepem mestu smo si na Tartinijevem trgu v sodobnem interaktivnem muzeju ogledali školjke morij, jezer in rek. Sprehodili smo se bomo po mestu, na trgu popili kavico in se prepustili utripu praznika sv. Jurija, ki oživlja spomine na čase solinarstva, stoletja najpomembnejšega načina preživljanja za vse mesto. Z lokalnim vodnikom smo se povzpeli tudi do glavne piranske cerkve sv. Jurija nad mestom.

Po Kopru, enem naših najstarejših mest, nas je popeljal lokalni vodič. Dolgoletna vladavina Beneške republike je v obeh mestih pustila bogato arhitekturno zapuščino, ki je vredna ogleda. Spoznali smo, da Koper niso le žerjavi njegovega pristanišča, ki jih vidimo, ko se vozimo mimo. Tu se skriva čudovito in živahno staro jedro, mnoge kulturne in zgodovinske znamenitosti, mnogo zgodb.

Obiskali smo še Škocjanski zatok, naravni rezervat, ki se nahaja v neposredni bližini Kopra in predstavlja preostanek morja, ki je nekoč obdajalo mesto na otoku. Tu domuje mnogo vrst ptic, konji in avtohtono istrsko govedo. Sprehod z vodičko parka nam je vsem dobro del.